mandag den 5. oktober 2009

Priser og atter præmier

Maja/ Maja2/ Lone/ samme Lone/ Lone2/ Peter/ Line/ Per Aage/ Merete/ Kim

Skovhus-pris til Sigurd Buch Kristensen, Enquist-pris til Helle Helle, Danske Bank-nominering til Pia Juul. YEAH! YEAH! YEAH! Men det bliver ved:

I fredags i Vejle var jeg som jurymedlem med til at uddele Munch Kristensens Debutantpris på 2 x 50.000 til Maja Swiderska for romanen The Border Breaking Gang (jeg holdt talen, og som sædvanlig forsøger jeg at sælge den som kommentar til WA, og som sædvanlig får jeg den tilbage i hovedet og ud på skærmen som en eksklusiv blogpost, vent og se) og Lone Aburas for romanen Føtexsøen, YEAH! YEAH! Den ene andenplads gik til Maja Elverkilde for novellesamlingen Alt det der er mit, som sgu er lige så skidegod (nomineringen, formuleret af mig, lød sådan her: "Maja Elverkildes Alt det der er mit er en robust foruroligende og gedigent skræmmende novellesamling i egensindig, grundigt fordrømt fortsættelse af den danske tradition for sjælesyg fantastik fra Villy Sørensen og Preben Major Sørensen til Pia Juul og Charlotte Weitze [som vi snart vil have en ny roman fra, Chrlooooootte!] - lad os kalde det trolde- og elvermodernisme. Maja Elverkilde er et ægtefødt spøgelsesbarn") så bortset fra de manglende penge (kan jeg sagtens sige) var det også en førseplads, YEAH!

Lone Aburas har også lige fået en af Statens Kunstfonds præmier for nyudgivelser på 75.000, YEAH! Det samme har Peter Laugesen for digt- og krusedullesamlingen Fotorama. YEAH! Og Lone Munksgaard Nielsen og Knud Odde for billedbogen Vinden jeg kaldte isbjørn. YEAH! Kunstfondens litteraturudvalg består af Nils Gunder Hansen, Christina Hesselholdt og Morten Søndergaard, de er ikke uefne, synes vi nok.

Samtidig har Det Danske Akademi, hvor jo bl.a. Pia Juul og Peter Laugesen sidder, offentliggjort, at de til deres årsfest 27. november uddeler Kjeld Abell-prisen til Line Knutzon. YEAH!! Otto Gelsted-prisen til Per Aage Brandt. YEAH! Beatrice-prisen til Merete Pryds Helle. YEAH! Og Silas-prisen til Kim Fupz Aakeson. YEAH (det er nemlig en børnebogspris)!

Dvs. alt i alt (med dobbelt YEAH til Lone A og delt YEAH til Lone MN og Knud O):

YEAH! YEAH! YEAH! YEAH! YEAH! YEAH! YEAH! YEAH! YEAH! YEAH! YEAH! YEAH! YEAH!

(tak for lån af YEAHS til Theis Yeahsuiten Ørntoft)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar