mandag den 9. november 2009

Rocker-fuckere, en hymne

Den lyriske kærne i Jan Sonnergaards nye novellesamling frisat

Rocker-fuckere, en hymne

Der blev også budt rundt af rocker-fuckere, disse joints med dansk pot, som skal foræres væk og aldrig må sælges for penge. Fra hemmelige marker i Nordsjælland og på Falster, den helt nye trend og den mest moderne måde at omgås cannabis på: At håndtere det som negationen af et kommercielt produkt, at betragte det som en gave og kun som gave, i modsætning til pusherne og rockerne, som tjener penge på det. Jappe kaldte dem ikke kun rocker-fuckere, men også "Altruist-Joints" ... den eneste profit er social og symbolsk, værdiforøgelsen ligger udelukkende i det fællesskabsproducerende element i gaven og det reciprokke i at give og tage, dét Roland Barthes kaldte Potlatch-logikken (...)

Vi vil vist ikke nogen noget ondt. Køber økologisk og giver penge til Care og Amnesty og bruger ikke coke fordi alle pengene går til hardcore mafiafolk i 'Ndranghata eller camorraen eller rockerne, og de af os, der ryger cannabis, gør et stor nummer ud af kun at ryge de såkaldte "rocker-fuckere", som er ikke-kommercielt dyrket økologisk dansk pot, som pr. definition skal foræres væk. Hashpenge er blodpenge, "befri din pot -forær den væk"  og så videre. Vi sidder på barer og cafeer og restuaranter og diskoteker og gør ikke en skid!

og oppe i baren smiler de og vinker og den lille Bastian smider en hel pakke med sødligt smagende rocker-fuckere (økologisk dyrket pot, der cirkulerer i kunstnerkredse og kun må foræres væk, red.) ned i skødet på Søren, der ler højt og føler, at han aldrig har haft en bedre dag i hele sit liv. Han ligner alt andet end det, han i virkeligheden er. Han ligner en rar og kærlig gammel mand, som kun vil sine medmennesker det bedste.

- citater fra side 11, 70 og 193 i Jan Sonnergaards Gamle historier

Ingen kommentarer:

Send en kommentar